dijous, 31 de desembre del 2009

Fluir en els temps actuals

Acabem l'any amb una reflexió sobre la fluïdesa i la capacitat polifacètica de la persona i, en segon lloc, el contacte entre eixos dos punts i l'actualitat. Després de passejar per documents d'Internet sobre l'aigua i sobre la fluïdesa i Leonardo da Vinci, em fa pensar que... :

1. La fluïdesa ens ajuda a ser flexibles, a alternar posicions, a proposar idees noves o diferents.
2. La fluïdesa ens permet prendre la vida com un repte i els nostres posicionaments (respecte a una actitud externa o un estímul que ens ve de fora) com actes de resposta: si responem, governem la nostra vida i, a més, treballem el pensament positiu i la creativitat per a fer bé.
3. La fluïdesa fa que ens movem amb naturalitat, espontaneïtat, senzillesa, elasticitat... com l'aigua quan circula pel seu llit (en el cas d'un riu).

Finalment diré que, a hores d'ara comencem a tindre accés a informacions que prioritzen (a llarg termini) la persona polifacètica, justament eixa que fluïx entre les seues capacitats i habilitats (sovint ben diferents) i que s'ajustarà més als canvis socials, medioambientals, econòmics, culturals, de valors, etc. que ja vivim en aquest segle, a diferència del passat: de l'especialització a la generalitat, de l'individualisme al col·lectivisme respectuós amb la diversitat... Tota una porta oberta a un renaixement de la persona universal i que compagina, també, amb la tolerància cap a la singularitat.

Així, buscar l'internacionalisme (el que ens fa més oberts a l'exterior) no exclou un interés per les particularitats, per exemple, per la riquesa cultural o de cosmovisió de persones que són de la selva equatorial brasilera i de persones que es mouen al Vietnam o de persones que fan la seua vida al País Valencià i són valencianoparlants.

Com més respectuosos amb les particularitats, més universals i més tendència a la pràctica de la germanor, el riure, l'alegria de viure, el bon humor, la creativitat positiva i... a aprofitar el present des de la senzillesa, els principis personals i els valors.

Que fruïu un Bon Any 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada