dilluns, 14 de desembre del 2009

La bellesa de les panoràmiques

De segur que alguna vegada haureu vist un paisatge ben ample, com ara, una planícia, i vos haureu impressionat per les meravelles que ens mostra la naturalesa i que tenim a l'abast. La qüestió, des del meu punt de vista, és contactar amb la natura, agafar una càmera de fotografiar o passejar amb calma i amb desig d'aprendre i, a més, si ens acompanya alguna persona, compartir eixa panoràmica que potser no tinguem l'oportunitat de veure més (almenys quan viatgem per l'estranger o per llocs que no són grans centres econòmics o de turisme o pels quals passem accidentalment).

Així, poc abans d'alçar-me hui, somiava en una panoràmica molt oberta i que la compartia junt amb mon pare. Era una planura, poc o molt com l'Horta vista des de la Serra Perenxisa, amb la diferència que hi havia un enorme riu i moltes branques d'aigua, en situació de tranquil·litat, com el riu Ebre quan recorres les Terres de l'Ebre.

Com en molts somnis, són una oportunitat per a plasmar-los i passar a la realitat artística, per exemple, com feia Dalí, per posar un exemple, o Leonardo. Però, a més, una pregunta: què podem aprendre o fer d'una fotografia o d'una vista com eixa?
1. A transformar la imaginació en realitat (crear una obra d'art).
2. Proposar idees sobre gestió de l'aigua.
3. Interessar-nos per paisatges o zones del món en una situació geogràfica semblant.
4. Estudiar les relacions humanes com un camp en què podem fluir.
5. L'art de la natura com un element terapèutic, de calma i que facilita la concentració i el son agradable.
6. Compartir amb les noves generacions cadascuna de les meravelles de la natura.
7. Fer un estudi geogràfico-artístic sobre els regals naturals que hi han a la comarca o país en què vivim (o a l'estat o al continent i tot).
8. Interessar-nos pels programes educatius de la Unesco.
9. Crear una associació d'associacions internacionala favor de la conservació de la natura.
10. Buscar persones versades en biologia, geologia, geografia física, paleontologia, etc. perquè ens endinsen en el món meravellós de la vida natural i dels canvis climàtics o del paisatge.
11. Fer viatges i excursions pels espais que estudiem i de què fem tractats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada