dimarts, 29 de desembre del 2009

Renovar les creences

Una de les coses més aventureres i més plenes d'optimisme i de vitalitat, així com d'una consciència clara i decidida cap a l'exercici de la voluntat és, sens dubte, la renovació de les creences que hem heretat o conservat des de fa temps.

Després d'un temps de recerca d'informació, he aplegat a la conclusió que alguns dels aspectes que permeten fluir per la vida amb optimisme i ànim són, per exemple, les següents.

1. Ser autònom i tindre esperit de superació. Prendre les regnes de la nostra vida ("a favor de...", "per...").
2. Treballar l'altruisme.
3. Practicar instants d'intimitat que permeten fer algunes actualitzacions i guanyar espais de calma, espontaneïtat en les nostres amistats i de reforçament de la nostra creativitat. Pensem que la calma afavorix el desenvolupament creatiu, tot el contrari que els nervis.
4. Relacions humanes sanes, és a dir, amb persones optimistes, autèntiques, franques, amb lideratge interior i respecte cap a l'exterior (la qual cosa ens indica... que també es respecten).
5. Bon sentit de l'humor i interés per l'alegria i l'excentricitat (com a forma de desenvolupament de la facilitat humorística que tant desenvolupen en el món del circ o del cine còmic).
6. Creativitat.
7. Esperit independent: no estar pendent del "què diran".
8. Contacte amb la natura i amb persones tranquil·les i de pensament moderat.
9. Sensibilitat (interés per temes socials) i interés per la part espiritual de la persona (valors).
10. Amor pel cos.
11. Coratge per a reconéixer els nostres matissos (ens fa ser persones més flexibles i moderades, en lloc de centrar-nos en els extremismes) i la variació energètica (de vitalisme) al llarg del dia.
12. Prioritzar les relacions horitzontals (siga en el col·lectiu social que siga, des de la família fins a dins d'una organització internacional).
13. Valorar l'aportació individual al grup i l'aportació del grup a la societat. Respectar-nos i prendre les regnes de la nostra vida emocional, en lloc d'estar pendents al què diran.
14. Interés per la psicologia positiva.
15. Amor pel procés de desenvolupament de la vida, aprofitar el dia, anar-se'n al llit amb calma i amb la sensació d'haver fruït el present i d'haver fluït al llarg del dia.

Aquestes són les primeres quinze idees que m'han eixit. ¿I a vosaltres?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada