divendres, 1 de gener del 2010

Internet, genis i didàctica

Que totes les persones podem desenvolupar la nostra genialitat és una cosa que tinc per segura, si... ens llancem a l'aventura de tindre la creativitat i el contacte amb la natura i la vida senzilla com a eixos de la nostra vida.

Escric açò després de visitar http://agaudi.wordpress.com/2009/06/18/leonardo-da-vinci-mapas/ i d'haver fruït de les anotacions (molt avançades per a aquells temps) i que ens permetrien compartir una sessió de geologia, geografia física, de creativitat i, fins i tot, de preparació d'un estudi... entre el mestre i l'alumne. Això inclouria una mirada entre les dos bandes (mestre i alumne) a la immensa capacitat creativa que hi ha dins de la persona i que pot ampliar-se per mitjà de la curiositat, l'observació de la natura, l'humor i el pensament creatiu com a font i estímul d'optimisme i d'amor per la vida.

I tot des de la fluïdesa, la calma, l'espontaneïtat, les anotacions, l'observació, la pregunta i l'art de les relacions humanes així com de reservar un temps cada dia per a la intimitat (contacte amb la natura, cerca de la calma, exercicis físics moderats, relacions amb amistats riques espiritualment -valors-, etc.).

Com vaig llegir una vegada, d'una reflexió de Josep Maria Espinàs: "La Humanitat ha avançat tant científicament com moralment quan no ha tingut por al saber". Doncs, així és.

Que tingueu un Bon Any 2010, que hui s'ha iniciat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada