Què passaria si hi haguera una xarxa de blocs i webs de mestres i professors? Potser que hauríem fet una faena ben gran, i també interessant, per mitjà de la qual no sols podríem accedir (com hui he pogut veure) a publicacions o apunts de professorat universitari, o bé a blocs de mestres que treballen en la docència, sinó que, a més, podríem fer com les planes d'associacions centrades en un tema específic: passar de la generalitat (el que ens unix) a la singularitat (el que enriquix el grup) i... al contrari.
Els blocs dispersen, aporten riquesa; les webs, com els "blocs de blocs", unixen i sintetitzen. La col·laboració entre ambdós parts són interessants en un món que ha tendit molt a la particularitat i que, a diferència del que hem viscut durant dècades, comença a tornar cap a la generalitat, això és, cap a la persona generalista (la polifacètica) enmig d'un planeta que necessita creativitat, moviment i, sobretot, fluïditat i flexibilitat.
Treballar en grup i des de l'aportació singular i personal és el que enriquix la colla. Que ningú no es menge elefants voladors i crega que d'un grup semblant a l'èter naixen les idees per art de bruixeria. Ja som prou majorets (i grans!) com per a tindre present que les idees alternatives naixen dels grups amb mentalitat oberta i que valoren la diversitat, l'horitzontalitat i la tolerància rica. Ací és, potser, on residix la clau que permet, com diria Gandhi, ser el canvi que volem veure en el món. Així, repartir informació privilegiada i original o creativa sobre l'ensenyament (universitari o no) i a través del correu electrònic o d'un bloc, considere que és u dels principis per a aquest projecte. I sobre això, puc dir que he tingut l'oportunitat de veure-ho en blocs diferents, la qual cosa em fa pensar que es tracta d'un estil de treball, de fer la faena.
Avant a tots!
dimecres, 27 de gener del 2010
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada