diumenge, 24 de gener del 2010

El xiquet de l'humor

Adés he tingut accés a un document humorístic en què un xiquet, finalment, desviava la lògica i passava a trencar els esquemes, com tantes vegades ens deixa veure la pràctica de l'humor. Per això és tan essencial l'humor (u dels millors aliats de la creativitat) en l'ensenyament:

1. Ens fa més oberts a l'espontaneïtat.
2. Ens ajuda a trobar alternatives a les formes clàssiques o que considerem més coherents.
3. Ens ajuda a riure, a somriure, a prendre'ns les coses amb fluïdesa.
4. Ens ajuda a ser més flexibles.
5. Estimula a tindre idees innovadores, inusuals o originals i tot.
6. Amplia el nostre camp vital: ens obri a la societat.
7. Ens obri cap a la fluïdesa mentres ensenyem a classe.
8. Facilita el contacte amb el públic i, a més, la memorització: facilita el record.
9. Ens fa més oberts a l'alumnat.
10. Fa que presentem l'humor com una part més de l'ensenyament, de la mateixa manera que ho és de l'agenda diària i de la vida quotidiana.
11. És imprescindible enmig d'un món tan complex: facilita la simplicitat, permet la presa de decisions més tranquil·les i ajuda a dormir i tot...

Aquestes són les onze primeres idees que m'han eixit després de la consulta del document en què un xiquet canviava les previsions i, així, ens demostrava que l'humor és un gran aliat emocional, mental i popular.

Si voleu més informació, sobre l'humor, per exemple, podeu consultar el llibre "Alta diversión. Los beneficios del humor en el trabajo", elaborat per Eduardo Jáuregui i Jesús Damián Fernández (ed. Alienta, 2008). Paga la pena la seua lectura. Gràcies a un llibre d'Eduardo Jáuregui ("El sentido del humor. Manual de instrucciones") vaig aprendre que la paraula "diversion" (sense accent, com en anglés) significava "desviament" , la qual cosa és el que havia fet el xiquet (com el món de les gràcies). I si voleu fruir de l'humor positiu, també podeu consultar http://www.humorpositivo.com, en què trobareu moltes entrades a planes d'humor i temes relacionats amb el cos central.

En resum: l'humor ens porta cap a camps nous i, a més, ens fa riure, fruir de la vida i sentir-nos més pròxims. I més coses...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada