dimecres, 6 de gener del 2010

Neteja d'armari: el present actiu

Quan comença l'any nou, una de les millors actituds que podem prendre és fer una neteja dels armaris, atenent al que considerem en eixe moment, molt interessant perquè ens servix com a excusa per a prendre decisions que teníem aparcades i passar a l'acció.

Això és semblant al moment en què u vol començar a escriure una redacció d'anglés (perquè te l'ensenyen) i no saps de què parlar. Aleshores, com adés, podem recórrer a l'humor (per mitjà d'un llibre, d'una web o d'unes eixides compartides amb les nostres amistats o bé en la intimitat) i, així, donarem pas a l'acte que volíem: eixir de la rutina o de temes que ja volíem deixar arrere.

Quan això ocorre, i ací val tant per al mestre que prepara una sessió i no sabia com iniciar-la, com per a l'artista còmic que es sentia alitrencat, el primer pas és assumir les emocions de transició, el segon proposar-se deixar-les arrere i, el darrer, passar al tercer (per descomptat, i valga açò com a primer gest d'humor).

D'ací podem extraure unes quantes lliçons:

1. És important mostrar-nos com som, com pensem, com sentim, com realment ens agrada ser. Autenticitat, genialitat, prendre les nostres regnes.
2. Ens interessa contar la nostra vida, com a model de persona amb humanitat i, per què no, amb ecohumanisme, amb interés pel pacifisme i l'internacionalisme, i també pel socialisme democràtic (almenys al meu parer, per les meues preferències polítiques) i respectuós amb el pensament creatiu i el pensament positiu.
3. La importància de la pregunta, com a font d'inspiració i d'avantatges socials: la humanitat ha crescut quan s'ha fet preguntes, amb valentia, i ha passat al fet, és a dir, a la curiositat.
4. Prendre decisions, encara que ens equivoquem, és tan important com equivocar-nos... si volem créixer. En qualsevol cas interessa aprendre de les experiències i adoptar posicions a partir de la memòria històrica que conservem interiorment i que estem cridats a renovar-la i a enriquir-la a través del pensament positiu i del pensament creatiu... i d'experiències positives i més centrades en la manifestació espontània de la nostra essència.
5. Humor, humor benigne, humor guaridor, humor alliberador, humor positiu. ¡Quanta importància té l'humor, si volem obrir les portes emocionals cap a la calma, la joia, el benestar i l'amabilitat en les relacions humanes (i amb espontaneïtat)! És clar que els canvis adaptatius són més lents... Però, ¿sabeu què tenen de bo? Doncs que són molt efectius a llarg termini, com tantes coses que ens interessen a les persones fortament creatives: les que es sentiran amb el temps, resultaran positives i estimularan a viure amb joia, esperit de superació, optimisme, realisme i bon humor. Només faltaria això!

Passem a viure el present amb intensitat i harmonia interior (cadascú des del seu codi interior, és a dir, des dels seus principis, valors, creences positives...) i deixem viure els altres. Ningú no és cap illa, ni tots en som els únics habitants: també hi han plantes, arbres, pedres, animals, etc.
La natura sempre ens fa costat, com les amistats sinceres i les persones que són confidents i a què puntualment sol·licitem ajuda i, a més, amb tota l'espontaneïtat del món i mentres els mostrem les nostres emocions (negatives i positives). Ambdós col·laboren amb nosaltres mentres caminem.

I de les altres persones, tradicionalment considerades enemigues i, ara, amb la psicologia positiva, considerades persones que tenen un codi ben distant al nostre, també aprendrem: molt més del que ens imaginem. Gràcies a elles actualitzem el nostre codi espiritual (principis, valors, creences...). Ah!, i amb el pensament creatiu, és a dir, des de l'audàcia i el qüestionament de l'statu quo i dels dogmatismes o els extremismes: el que realment val és l'exercici present de la llibertat (amb sentit de la responsabilitat) i pel bé de la Humanitat i des de nosaltres com a una part més del tot, és a dir, de l'Univers planetari, amb la Mare Terra i tot.

Visca la vida planetària!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada