diumenge, 31 de gener del 2010

Solidaritat des de la base

Després de l'evolució de la societat espanyola (i valenciana) al llarg de la primavera d'hivern ja passada, i de l'actual estació, em fa l'efecte que ens trobem al costat d'una mena de renaixement de la solidaritat:

1. A nivell social, començant des de la base, és a dir, des dels grups populars i les persones amb una economia modesta que permet viure o que acaben el mes un poc justs.
2. Crec que hem tornat a valors més pròxims a l'altruisme.
3. Considere positiu que hagen sorgit associacions de persones que busquen treball i que nasca una forma d'actuar més pròxima als valors dels anys huitantes del segle passat i que, a més, es comente que hem de fer res.

Quan diem "Hem de fer res", demostrem que tenim inquietuds i que volem moviment, vida, esperit de superació. Ara bé, quan passem al "He decidit col·laborar amb" / "He triat col·laborar en" / "Vull actuar com (a)"... és senyal que hem passat de la inèrcia a l'acció positiva. D'això es tracta, de tindre un ideal constructiu (la qual cosa ens dóna vitalitat, sensibilitat, interés pel proïsme, per millorar u i pel respecte mutu) i d'establir els fonaments, les bastides, les portes, les finestres, els panys, les claus, etc. Passar del dit al fet, de la visió indiferent o pessimista cap a formes altruistes, generoses, optimistes, creatives i que ens inspiren, ens estimulen, ens recorden que podem fer molt per la societat si contribuïm (des de la base, des de la diversitat, des de les diferències d'aportació, des de la singularitat, etc.) i que, també, ens convé treballar en grup, en xarxa (d'ONG, d'associacions, de cooperatives, ...).

A cadascú segons les seues necessitats, de cadascú segons les seues possibilitats. Un lema molt interessant. El que més ens interessa, al meu parer, és el respecte per l'aportació de cada persona, des de la seua autenticitat, positivitat, esperit (social, d'autosuperació i creatiu) i... , com no!, des de l'alegria i l'humor positiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada