dijous, 19 de novembre del 2009

Pensament lliure, medicina i "naturalisme"

Durant aquest estiu ens hem pogut informar sobre temes en què medicina, pensament lliure (com a alternativa a la manipulació) i "naturalisme" han estat presents. Així, hi ha hagut molta fullaraca al voltant de la grip A, potser per a distraure'ns (o intentar-ho) dels temes socials més d'actualitat i que ens interessen molt més. Fa uns minuts buscava informació sobre el bicarbonat de sodi i la seua possible aplicació per a superar el tema del càncer, paraula que originàriament significa "carcoma" i que té a veure en la dificultat de perdó cap a u mateix.

El perdó és u dels regals més simbòlics en el camp dels valors, sobretot de la generositat i de la compassió, perquè implica que ens hem posat en la pell de l'altre i que, a més, ens hem decidit a ser els protagonistes de la nostra vida, indistintament de com fóra el passat. Deixem arrere el que ja no ens és útil i, com la persona en plena adolescència, passem a una etapa nova i amb projectes nous, curiositats noves, temes d'interés que en substituïxen, d'altres, etc. El perdó, crec, ha de començar per u mateix i ho fa després d'haver passat per un regomello que ens ha fet revisar posicions antigues i adoptar-ne, de noves.

Per tant, podríem dir que quan deixem arrere el passat fem com el cigró que a hores d'ara hi ha en un cossiol que tinc a casa: comencem a mostrar una cara nova, la nostra, la vertadera i tirem amunt, cap a temes més humanístics, més socials, més altruistes, més plens de generositat (lluny del clàssic "Ningú no dóna res a canvi de res", com posava un llibre d'anglés de mon pare, en què un dibuix presenta un home amb un punyal clavat a l'esquena i demanant ajuda a una dona que acabava d'obrir la porta de la casa...). És poc habitual tractar temes d'actualitat com el que ací expose, ara, mentres pense en una persona que té una malaltia que potser puga resoldre per mitjà d'una cosa tan simple com... "una culleradeta en quatre dits d'aigua". Per a major informació, cerqueu "Sobre el bicarbonato de sodio" i podreu accedir a un document interessant que comença així:

"Soy médico y me niego a creer que solamente la radio y quimioterapias son las salvadoras del cáncer.

Se los mando para que simplemente se documenten y pongan atención al contenido.

(...) ¿Quién lo diría? El humilde y baratísimo bicarbonato de sodio, según las más recientes y sorprendentes investigaciones, DETIENE y CURA el cáncer. Y no sólo eso: Alivia de manera muy importante los efectos tan negativos de la quimioterapia."

Podríem continuar, però com una de les meues intencions, com a persona i com a mestre, és patrocinar la part creativa de la persona, faig un parèntesi, com en les campanyes de promoció de la lectura infantil, perquè la persona curiosa busque més informació i amplie així el seu camp de coneixement positiu i prenga consciència que la veracitat "alternativa" pot amb més barreres que la violència i els col·lectius "contra...", "anti...". I tot des del pensament positiu, la cerca de la informació veraç i la pràctica diària del pensament lliure i creatiu, junt amb l'humor positiu.

Que tingueu un bon dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada