divendres, 6 de novembre del 2009

Ara diem... o partir de nosaltres: independència

Fa uns minuts he començat a llegir unes frases molt interessants, i estudiades, escrites per John Lennon, un líder carismàtic del món del pacifisme i de la música i, em fa l'efecte, que una persona molt sensible en el camp social (no sé si des de xiquet o adolescent). Però el fet és que m'ha omplit i m'ha dut a aquestes línies.

Si fem canvis lleugers, podríem dir... "Ara diem, a partir de nosaltres,... que hem aprés (i aprenem)..."
1. A ser més independents.
2. A estimar la llibertat emocional.
3. A persistir tot i els alts i baixos que algun dia ens han portat a la malenconia.
4. A primar les relacions socials en què valorem la diversitat.
5. A ajudar la resta de persones que compartixen interessos semblants als nostres, i que respecten els nostres valors, les nostres actituds i les nostres creences, així com els nostres principis.
6. A millorar el sentit de l'humor, com a aïna que obri moltes portes a la creativitat.
7. A primar l'aprenentatge continu i profund per damunt de l'aprenentatge memorístic i reproductiu.
8. A cantar, a ballar, a pintar, a fotografiar, a passejar, a contemplar amb interés la natura.
9. A prioritzar les relacions humanes en què la senzillesa és present, junt amb unes gotes d'orgull sa i humilitat sincera.
10. A compartir.
11. A treballar per un món més just, més pacífic, més sensible als temes socials, més creatiu, més desenvolupador de l'humor positiu i de les visions universals que van més enllà del particularisme, el patriotisme, l'homofòbia, el racisme i el menyspreu per la dona.
12. A respectar les minories i els grups marginats socialment... i a trencar una llança per ells.
13. A ser més espontanis.
14. A ser més flexibles, més moderats i més diplomàtics davant les persones que no coincidixen amb nosaltres.
15. A no esperar que ningú actue com nosaltres.
16. A riure i a somriure.
17. A respectar la intimitat i les habilitats individuals, així com els talents i els dons personals.
18. A posar en qüestió el pensament políticament correcte o el poder en qualsevol de les seues manifestacions, així com els coneixements que es consideren intocables o totalment certs.
19. A fer moltes coses més, per tal de desenvolupar l'esperit creatiu i el pensament independent i lliure al que considerem que podem accedir... si posem els mitjans escaients. Per exemple, a no posar un exemple més i deixar-ho ací, perquè vull, perquè ningú no ens ha d'obligar a passar pel cercolet que li agrada: la nostra vida ha de partir dels nostres principis, de les nostres creences i idees i del respecte mutu.

L'aprenentatge, com el lideratge, com la determinació, com la inspiració, com l'humor, com la rebel·lia, com la informació lliure i com més elements, ens ajuden a aprendre a prendre les regnes de la nostra vida. Com he dit aquesta vesprada a un amic que pareixia demanar consell: "Respecta't, respecta i... fluïx. I que l'humor t'acompanye cada dia, com a element que inspira creativitat i alegria."

¿Què més bonic que gaudir, sovint, de dies plens d'alegria, senzillesa, urbanitat, creativitat, bon humor (positiu) i respecte per la diversitat i l'horitzontalitat? En les nostres mans tenim un present que podem emprar per a aplanar un futur més bell i comprensiu. La qüestió, al meu parer, és obrir les portes de la curiositat i deixar fluir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada