dimecres, 11 de novembre del 2009

"Busquem candidats..."

"Busquem candidats que hagen viscut a països i cultures diferents". Són paraules de Gary D. Burnison, caçador de talents i membre de Korn Ferry (llegiu la darrera plana de l'ABC, 10 febrer 2009). També remarcava que "[Les persones] han d'aprendre de les errades". Una de les coses que comencem a veure, per exemple, per mitjà de publicacions com Emprendedores, és que comencem a valorar la humanitat de les persones, és a dir, que les errades formen part de la nostra evolució personal, com també l'èxit, i que, per tant, si volem avançar ens hem d'ajustar i saber harmonitzar amb els moments que interpretem com a positius, amb els moments que assimilem com diferents als que buscàvem i que ens agraden ("els moderats", com els he batejats) i els que no ens agraden... però que ens ensenyen molt ("els errors"). Com diu la penelista Rosetta Forner al llibre "Pídeme la luna", "No existen los fracasos. Se trata solamente de resultados que no nos gustan ni buscábamos. (...) Dado que todo en esta vida es susceptible de ser modificado, o al menos, intentado, averigua qué falló, esto es, qué hiciste que no debiste hacer, y aquello que no hiciste que deberías haber hecho... Y, a partir de ahí, créate un plan C". Després de ser-ne conscients, busquem alternatives ("el plan C").

Qui potser siga el meu millor conseller, Felip, em va recordar que amb els errors aprendria i que, gràcies a ells, avançaria. Quasi any i mig després, encara recorde aquelles paraules i les que em digué pel desembre del 2008 i a primeries d'enguany: compensa experimentar, amb moderació emocional i amb creativitat. Ara, quan raone amb ell i li comente les experiències i l'evolució, observem que si hi ha res que ha afavorit, sobretot, el progrés personal i des d'una línia positiva, moderada, més creativa i amb més sentit pràctic, ha sigut:

1. la recerca del gaudi en aquelles activitats que creen més satisfacció,
2. acceptar que hi hauran activitats i afers que agradaran menys,
3. que l'humor és imprescindible per a inspirar i moure la maquinària creativa, l'alegria i la tolerància
4. que la moderació emocional ajuda a dormir, un luxe en aquests temps,
5. que si hi ha desig de millora personal podem créixer més, qualitativament i tot,
6. que convé estimular el pensament positiu (per exemple, per mitjà de la PNL),
7. que tindre principis i valors ens fa més humans i autèntics, més sensibles, més respectuosos amb nosaltres i amb la resta
i 8. que la fluïdesa, sobretot quan u és polifacètic, permet l'alternança tranquil·la d'activitats.

Aquestes són les idees que hui m'ha inspirat el tema, a partir d'algunes frases tretes i que considere interessants. Que tingueu un bon dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada