dimarts, 24 de novembre del 2009

Nous corrents d'actuació

Després de fer un passeig internàutic, per a arreplegar idees sobre les línies de pensament i actuació que, potser, ens acompanyaran al llarg dels pròxims anys (a llarg termini i tot, com a resultat de la realitat que viu el planeta i, per tant, totes les societats), considere que convé fer una síntesi, un esquema, sobre el món en què ens movem ara i quina classe de creativitat treballarem al llarg d'aquest segle XXI.

1. Interés per l'ecologia, potser el centre de la possibilitat de la vida en el planeta.
2. Possibilitat d'una relació entre valors, cultures, humanisme, pacifisme i ecologisme.
3. El respecte per les persones de cultures diferents, així com pels grups tradicionalment marginats: dones, homosexuals, bissexuals, transsexuals, persones amb discapacitat...
4. Major proximitat, per mitjà de la creativitat, entre cultures distants geogràficament i pròximes en el fons. No deixe de recordar que és més el que ens unix que el que ens diferencia i que ambdós punts són bàsics per al respecte mutu i la tolerància. Aquesta deducció la vaig traure després de llegir (1998) el llibre "Metafísica del sexo" (Julius Evola, italià).
5. Crec que serà el segle en què la dona, i els valors tradicionalment relacionats amb les dones, començaran a guanyar molts espais en relació als masculins. Per exemple, si volem sobreviure i superviure (dos térmens diferents) i, a més, florir (com diria José Antonio Marina), ens interessa... recuperar la sensibilitat i la cooperació o la solidaritat.
6. Es valoraran els errors com a mecanisme per a l'aprenentatge continu.
7. Internet serà, com en altres temps, un telèfon més i passarà a ser un mecanisme de comunicació i, per tant, perdrà el seu culte (l'actual).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada