dissabte, 27 de març del 2010

Històrics esportistes i solidaritat

Hui, després d'haver somiat aquesta nit, entre altres somnis, amb José Ángel Iríbar (històric porter de l'Athlètic de Bilbao i de la selecció espanyola), he passat a buscar, per intuïció, informació sobre la seua activitat solidària i m'he trobat amb persones que, ja retirades del futbol actiu (com a jugadors), dediquen part del seu temps a la col·laboració amb entitats com UNICEF (Andoni Zubizarreta o Javier Clemente, tots dos també històrics futbolistes).

Hi han persones que, més enllà de la seua situació econòmica i de la seua professió (històrica o actual), decidixen entregar una part del seu temps, de la seua figura (en el cas de les persones famoses i conscienciades per temes socials) a la millora de la societat. Es tracta d'una part més de la persona i que podem desenvolupar amb naturalitat, indistintament del nostre grau de coneixement a nivell social.

Així, i ara faré una introducció nova dins d'aquest tema, hi han hagut històrics professors de Magisteri que, quan deu anys després d'haver acabat eixos estudis i tot, se m'oferiren a col·laborar en tasques d'investigació, bé sobre les ordenances de la séquia de Benàger, bé sobre "els Sants de la Pedra" (sant Abdó i sant Senent).

Igualment hi han persones que donen una part molt considerable dels seus diners a iniciatives socials a llarg termini (per exemple, a la bastida de centres per a persones grans i amb gestió privada i per lliure, amb independència dels grups polítics que comanden una comunitat autònoma).

En síntesi podem dir que si, durant l'orientació que fem a l'alumne, introduïm la nostra vida social al servici de la societat (i també la participació social de persones famoses -perquè les circumstàncies els ho han fet, no per una cultura arribista o del famoseig-), podem contribuir a descobrir la vessant sensible, social i solidària de persones que, potser quan érem xiquets les sentíem com si foren ídols, i ara, ja adults (en edat i en comportament i per qüestió de maduresa emocional), les veiem com unes persones més i que, en el seu cas, compartixen molt més amb nosaltres que ens diferenciem i que, qualsevol forma de solidaritat generosa és digna d'aplaudir.

¿Quins actes de solidaritat coneixes i quina cultura de la solidaritat promouries entre els alumnes amb què compartixes l'ensenyament i l'aprenentatge?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada