A vegades tenim l'oportunitat de veure que es fan exposicions contra la pobresa i l'exclusió social. Ara bé, si tractem el tema des de la vessant positiva i del lideratge i la creativitat, podem fer-ne a favor de la justícia i la inclusió socials. Crec que és més fàcil del que ens podríem imaginar, tot i que, en principi, tot és qüestió d'adjuntar al nostre vocabulari diari noves formes d'expressar-nos i tendir a fer més ús d'expressions, frases, paraules i formes expressives positives (i ací incloc també les artístiques, les sindicals, les laborals, les literàries, les tècniques o les científiques).
No crec que siga menester estudiar a cap universitat, tot i que considere interessant tractar allí aquests temes, no ja per la seua actualitat, sinó perquè el que fem hui és la collita de demà i si conreem la terra amb afecte, tacte, interés i amb alegria, demà acollirem uns fruits que, simplement, ens animaran a continuar avant amb projectes semblants i, aíxí, ens demostraran que des de les coses xicotetes podem fer moltes coses i que, a poc a poc, es poden superar temes que pareixen més grossos que una muntanya. Doncs no! L'amor per la faena, l'amor per l'ensenyament i la creativitat (com també per l'educació lliure i creativa i alegre), l'amor per les persones i pel respecte (cap al proïsme, per fer-nos respectar i per respectar-nos), fa que tractem els temes amb fórmules diferents a les clàssiques.
Com llegia hui, en un document internàutic molt interessant: "Who I Am Makes A Difference" ("El que sóc, crea una diferència"). Per a això existix el pluralisme, una manera de ser, concebre la vida i les relacions humanes que convé aprofitar.
Què en penseu, de l'art com a camp creatiu al servici de la societat i com a mitjà de manifestació creativa (individual i col·lectiva)?
dimecres, 24 de març del 2010
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada