dimecres, 17 de març del 2010

Fer barates: un nou estil de viure

Adés he rebut un document sobre llengua i comunicació elaborat per un amic, qui ha tingut el detall d'enviar-me'l debades. Justament ahir, mentres raonava amb un altre amic, aquest d'Alaquàs, pensí en la possibilitat de fer barates, és a dir, d'intercanviar servicis, favors, faenes, etc.

Es tracta d'una alternativa, antiga... i que encara apliquem, i que podem emprar durant aquesta transició que, potser, tinga lloc al llarg del segle actual cap a un sistema econòmic distint al capitalista i a l'històric socialisme. Ací fan falta persones amb creativitat, persones decidides a presentar tota una pluja d'idees (en col·lectius socials democràtics i de manera individual), a centrar-se en la realitat del segle XXI (incloure els temes ecohumanistes, la globalitat, el pensament creatiu, el lliurepensador, la riquesa cultural que ens aplega de cultures distintes, l'obertura al que és extern a nosaltres, la vida centrada en la senzillesa i la essència personals, la pluralitat, l'altruisme, etc.).

Es tracta d'actuar des de l'acte de prendre les regnes de la nostra vida i de compartir vivències, experiències, temps, espais, actes, etc. amb persones distintes a nosaltres (des de mestres o amics, fins a alumnes o persones de cultures diferents) i amb principis i valors. I si decidim fer la vida a partir de la independència personal, triem aspectes positius de la societat, de la capacitat creativa humana (com ara, alternatives al reciclatge en què nosaltres fem la faena que podrien fer persones contractades per una empresa -pública o privada-).

Perquè no tot el que lluu és or, ens interessem pel pensament creatiu, pel pensament lliure i per la positivitat, els principis i els valors... I per fer barates, com a una part més del tot diari.

Què en penseu, del tema de les alternatives al capitalisme i del reciclatge?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada