divendres, 12 de març del 2010

Alternatives a l'electricitat i més

He consultat una notícia sobre la fundació ecologista WWF i el tema de deixar, per un temps, les ciutats sense electricitat (en part), com a mètode de reflexió i, en acabant he escoltat part d'una entrevista a Rosetta Forner sobre els temes d'actualitat, com ara, la desocupació i algunes de les alternatives que tenim les persones, per exemple, mirar les coses com una oportunitat i reflexionar abans d'actuar.

Si pensem un moment en aquest acte simbòlic i, per exemple, revisem alhora l'estil gandhià de preparar la independència de l'Índia, veurem que tenen dos estils diferents d'actuació. I si incorporem altres canals del món de les alternatives (com ara, la PNL o el pensament positiu), ens trobarem que eixe acte simbòlic és una contribució més a l'estalvi d'energia elèctrica i no l'únic...

Així, si en unes terres com les valencianes, on hi han molts dies de llum solar, preparem la casa perquè es condense més energia dins, afavorirem un ús més limitat de l'energia elèctrica (una alternativa a l'energia solar els dies sense sol o durant la nit). Igualment, si comprem finestres amb vidres dobles (pràctics a mitjà termini i més), també guanyarem. Si fem ús dels espais públics (biblioteques, museus, parcs, bancs públics, etc.), també guanyarem. Si adaptem la casa a l'estació, per exemple, la sala més il·luminada per a les funcions centrals de l'hivern (menjar, estudi, relacions humanes, etc.), també guanyarem. I així, successivament. I això és qüestió de dia rere dia, de constància i d'amor pel que hi ha al nostre voltant i és de línia natural (en primer lloc).

I ací la creativitat humana juga un paper molt important, així com l'interés pel que és públic o per les alternatives a l'energia solar (per als moments en què no n'hi ha tanta llum). Crec que les distintes opcions positives (una part més de l'esperit creatiu) són l'eixida més pràctica a molts temes d'actualitat. Per tant, fil a l'agulla!

Què penseu sobre la proposta de WWF i les alternatives a l'energia elèctrica?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada