dilluns, 1 de febrer del 2010

L'altruisme de Nikola Tesla (1856-1943)

Adés, i gràcies a l'enviament d'una amistat, he tingut accés a un document sobre la història de Nikola Tesla, una persona que va estar molt pròxima a Edison i Marconi i que, a diferència d'ells dos, va moure's com una persona partidària de la justícia social a nivell mundial, de l'ajuda a les persones del planeta i com una persona que, per dir-ho així, buscava el bé mundial per damunt dels drets d'autor, els guardons, els reconeixements o la força dels diners.

També el podríem qualificar com una persona amb principis, és a dir, honrada: crec que les persones més creatives i constructives no han desitjat la violència (en qualsevol de les seues vessants) en cap punt del planeta. Té en el seu historial més de set-centes patents... Es tracta, per tant, d'una persona altament sensible i amb esperit universalista, a més de visionari i excèntric.

El seu coneixement, gràcies a un document elaborat, entre altres persones, per Pedro Pozas Terrados (una persona vinculada a Greenpeace i partidària de la llibertat d'expressió, el pensament creatiu i la llibertat de moviment de la persona enmig del món que vivim), m'ha fet conéixer una "personalitat" més de la història de la Humanitat.

Finalment diré que la història es fa entre les persones amb guardons o reconeixements (internacionals o no) i entre la quasi totalitat de la població mundial: totes formem una gran família en què els pares, les mares, els fills i les filles són igualment imprescindibles, mas que la contribució de cadascú siga distinta..., com també les amistats. El que sí vull remarcar és que, cada dia més, m'incline sobretot per les persones amb principis i valors establits, mas que siguen diferents als meus: crec que són les més interessades, les més lliures i les més centrades en el respecte del proïsme, en l'acte de fer-se respectar i en respectar-se.

En resum: una persona de qui, potser, parlem en més ocasions. Al cap i a la fi, les persones amb una sensibilitat pel món, crec, que a hores d'ara i en el moment que vivim, mereixen un xicotet homenatge, encara que simplement siguen part del nostre veïnat i siguen pobres. Allò que val, al meu parer, és l'autenticitat, tindre principis i valors, ser oberta de ment, l'altruisme, l'autorespecte, la sensibilitat per la societat (pacifisme, justícia social, internacionalisme), etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada