divendres, 12 de febrer del 2010

Esperances de difusió i d'alternatives

Després d'haver participat durant uns mesos de la web http://www.noticiaspositivas.net, com a educador, com a mestre i com a ciutadà ja experimente optimisme i esperança en majúscula (Esperança) perquè darrere de projectes positius, constructius i positivistes (que treballen perquè les persones desenvolupem la nostra vessant positiva), hi han persones que treballen amb perseverança i persistència, com també amb esperit creatiu i amb una educació centrada en les alternatives educatives i de difusió.

Per tant, ja no són projectes que participen d'una emissora local i municipal dirigida des de l'Ajuntament, sinó iniciatives independents i líders (prenen les regnes) que se'ns presenten com a alternatives pràctiques, interessades pel present que aplana el demà i, sobretot, perquè les persones construïm la societat en què vivim per mitjà del pensament creatiu, l'humor, la difusió de línies d'actuació distintes de les oficials, de les de major expansió i de les que busquen una política centrada en la cultura capitalista o socialista.

Les iniciatives creatives nascudes des de la ciutadania (per exemple, d'alumnes de secundària i un mestre) ens demostren que les persones podem desenvolupar una part nostra, la creativitat, i, així, transmetre nous estils de vida, de participació, d'actituds, etc. per mitjà del silenci i de l'acció contínua. Ja no es tracta de mostrar el que fem, sinó de fer... i gaudir del que fem! Un nou estil de participació social crec que ha començat a escampar-se: el que dirigix la seua mirada cap a la funció constructiva, positiva, humorística i la importància de l'efectivitat i la contribució individual dins del grup (o del moviment social de línea pacífica) interessat per la millora de la societat i l'assumpció de nous models d'educació.

No es tracta de canviar el món: participem en la societat mentres treballem per una societat més creativa. Així de simple, així d'interessant. En resum: que l'alumne (o la persona) participe en la societat i aprenga de la societat.

Que tingueu un bon dia, bé si sou mestres, bé si sou alumnes en actiu, bé si consulteu aquest bloc o d'altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada