dimecres, 17 de febrer del 2010

Iniciatives d'energia verda

Després de passejar per un document sobre humor i bascos, he passat a una notícia de la web http://www.noticiaspositivas.net (17/febrer/2010) en què se'ns indica que el Regne Unit ha tret iniciatives d'energia verda, com ara, promocionar l'energia solar.

El mateix que hem llegit abans, podem promocionar a casa nostra: ausades que fa sol, ací! A més de ser-nos útil per a l'esperit (com també la pluja, la boira, els núvols grisos, etc. perquè tot és menester per al bon funcionament de la natura), també és una eixida energètica de què podem fruir i, a més, de caràcter popular... almenys si no fem ús d'aparells. Els altres temes, són altres calces.

Considere bàsic promocionar l'ecologia i l'amor per la natura entre l'estudiant universitari, així com la gestió del planeta, la visió de l'ecologia per part de cultures diferents a la nostra (greco-llatina, judeo-cristiana i, en el cas dels valencians, musulmana) i obrir-nos a les propostes que observem a nivell internacional i a què podem accedir per mitjà de la consulta d'Internet, de les converses amb persones del carrer o que estudien el tema amb profunditat, del contacte amb entitats que promocionen la cultura de l'ecologia, del naturisme o de la medicina natural (per posar tres camps), de publicacions centrades a l'economia i la societat a nivell globals, etc.

Igualment podem participar amb mètodes d'ensenyament que dediquen una part considerable del temps a la natura... o de la creació de propis i en relació amb la revolució informàtica i als temes que potser siguen d'interés planetari al llarg del segle XXI, u dels quals, l'ecologia, és u dels pilars dels quals depén la supervivència de l'espècie, les immigracions, el contacte intercultural, la necessitat de renovar acords internacionals entre governs, el grau de riquesa (poder viure amb un salari digne i portar una vida senzilla -que no pobra- que garantisca la felicitat, l'optimisme vital i l'alegria de contribuir i participar a nivell social), etc.

Finalment diré que fins i tot es pot fer una vida senzilla i tindre un bon salari, per damunt del bàsic i d'acord amb l'esforç personal, la justícia social i, no obstant això, tindre un interés social. Si revisem la vida de persones famoses, ara pense en Einstein, el fet de ser una persona reconeguda era compatible amb la seua sensibilitat per temes socials, per grups socials com els negres o les persones pobres. Qui dóna, rep, això és, compartix i participa en la cultura de la generositat, la solidaritat, l'altruisme i, per què no!, la transmissió de l'esperit de superació entre les persones que fan vida o compartixen temps i espai amb el donant: totes guanyen, quan les relacions són sinceres, autèntiques, amb sentit comú, amb afecte i respecte per la singularitat i la pluralitat, etc. I, en qualsevol cas, l'ecologia és un membre més d'eixe intercanvi i d'eixa vida senzilla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada