divendres, 16 de juliol del 2010

Elogi de la diversitat... (i de l'originalitat)

Adés he passejat per la web d'humor http://www.portalmix.com i he aplegat a un grafiti que deia així: "Todo el mundo puede mear en el suelo. ¡Se un héroe! ¡Mea el techo!"

No es tracta de veure qui pixa més, de veure qui pixa més alt, ni de veure qui pixa més lluny... Es tracta de premiar la diversitat, l'originalitat, la persona que treballa per la llibertat emocional del proïsme (des de l'altruisme), de la persona que fa coses diferents a les ordinàries (per mitjà de la creativitat), de les associacions que fomenten el divertiment en temps d'esplai i en temps de treball o d'exercici del nostre ofici (i ací cadascú sap el seu).

Crec que podem considerar com ben directe i clar el missatge que ens envia aquest grafiti. Per això, de manera sintètica, anime (i animem els altres mestres que tenim interessos semblants) als universitaris (mestres o alumnes) perquè fomenten la singularitat com a riquesa dins de la societat i, així, valorar la contribució que cadascú fa a la societat, bé en l'àmbit universitari, bé fora de l'espai de la universitat.

Quines estratègies fomentaries perquè l'alumne s'inclinara per la seua contribució a la societat i, per tant, per la participació activa (amb el respecte a la forma i a la quantitat, sempre que siguen positives, constructives i, per tant, creatives)?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada