dissabte, 24 de juliol del 2010

Cine còmic a l'aula

Adés, durant un fragment audiovisual sobre Harold Lloyd (actor còmic ben famós), he pogut escoltar una frase de l'artista: "Convé emprar el cine per a donar una colzada de diversió a la vida".

Podríem començar la sessió del dia, bé amb un xicotet passatge còmic (de cine o no), bé amb alguna invitació a contar acudits els alumnes o bé amb uns minuts reservats al món de l'excentricitat dins de la classe. Convé que l'humor done una colzada a la seriositat i es prenga amb un mínim de formalitat (per la seua gran utilitat, a llarg termini i tot) i per la seua contribució a la psicologia positiva que podem desenvolupar entre el mestre, l'alumne i l'ambient universitari. Així, recorde una anècdota empresarial que publicà la revista Emprendedores, potser pel 2007, en què un multimilionari decidí no recórrer a la justícia, l'altra part acceptà l'alternativa i... el joc feu que la part que tenia la raó (el segon) guanyara la mà a l'excèntric multimilionari.

Fets com el d'aquest milionari són una invitació a prendre'ns la vida amb un poc de diversió...

Treballem, per tant, per una escola de l'alegria i del benestar. Recordem el mot benestar ("ben estar", "estar bé")... Molt interessant.

Quins actors còmics coneixes, quins has conegut en els darrers temps i quin estil de cine còmic promouries a les aules universitàries?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada