diumenge, 20 de juny del 2010

L'evolució i l'educació holística

Hui he tingut l'oportunitat d'accedir a una informació interessant sobre educació holística i com evolucionarà l'ensenyament atenent als estudis més capdavanters. Ha sigut un plaer, la seua lectura, i comprovar que hi han persones que ja porten aquestes idees amb bones intencions i més enllà d'una universitat (o educació) holística (global, per la formació integral de la persona) centrada en la unificació de formes distintes de fer medicina (nom amb què podem trobar algunes "universidad holística" a Internet).

Igualment considere important la incorporació activa de l'element humor, ja que és u dels que més mou la creativitat i que, a més, contribuïx a la calma emocional i a les relacions humanes sanes, sobretot des de l'humor positiu, el qual, com diu la paraula "humor", per mitjà de l'etimologia, significa "líquid". Ens interessa, doncs, promoure una educació holística "líquida", en moviment i per la interacció entre el mestre i l'alumne, entre l'arquitecte i la poesia, entre l'administratiu i l'inventor, entre el pensador i l'artista. Així, quan escric aquestes línies, tinc un barret de mag dalt del cap perquè em recorda que a l'ensenyament es pot fer "màgia educativa" (com també a l'educació) i on hem vist un llaç... fer que aparega un conill, de la mateixa manera que les persones fortament creatives trauen idees a partir de les relacions més espontànies o, per què no, de les serendípies o l'atzar.

Què incorporaríeu a una educació global i que considereu bàsic, atenent al vostre univers i a l'univers actual de la localitat i de l'estat en què vius?

1 comentari:

  1. Sóc Montserrat Romagosa
    Llicenciada en Psicopedagogia
    Tècnica en Educació Emocional. Experta en nens amb altes capacitats. Faig atenció holística a la infància.
    Creadora del projecte ALCA destinat a nens d’infantil i primària, el qual s’ha impartir enguany en una escola de GRANOLLERS. És un projecte que consisteix en treballar totes les competències bàsiques de forma holística, a través de projectes que es crean a l’aula i es realitzen a casa. L’objectiu és fomentar i desenvolupar tot el que els nens porten a dins. Si em voleu conèixer aquesta és l'adreça del meu blog: http://educacioterapeutica.blogspot.com/

    ResponElimina