dissabte, 12 de juny del 2010

Moviments pacifistes al llarg de la història

Ja porte uns dies de consulta sobre els moviments històrics de línia pacifista al llarg de la història de la Humanitat, sovint relacionats amb intents de guanyar simplicitat i independència per part de les persones més avançades moralment respecte a la tendència a la disciplina.

Han buscat alternatives que caminaren cap a una vida senzilla, uns mètodes més pacífics, l'absència en les guerres, formes d'organització diferents a les que suposen verticalisme, etc. És a dir, són un intent de regular la possibilitat d'horitzontalitat (tots germans i tots amb les mateixes possibilitats), així com de primar, igualment, la diversitat (donar entrada a la pluralitat, a la llibertat d'expressió i a la convivència entre els pobles per mitjà del diàleg). Això és el que m'ha paregut deduir després de consultar algunes webs i llegir noms com...

cristianisme, valdesos, Germanor de Moràvia, anabaptistes, quàquers, metodistes, amish, mennonites, huterites, Kant, Leibniz, Rousseau, Bentham, Saint-Simon, Gandhi, Confuci, M. L. King, Lennon, Jane Adams, Miguel Almereyda, Pocahonta, Powhatan, Sacagawea, David Low Dodge, Goodwin, Proudhon, Thoreau, Fréderic Passy, Dewey, Shelley, Tolstoi, B. Russell, Carrie Chapman Catt, Amnistia Internacional, Elihu Burritt, William Ladd, Enric IV de França, Jordi de Podebrad (rei de Bohèmia),... i també moltes dones.

Quina relació hi ha entre els moviments alternatius, la creativitat i la cerca de la pau al llarg de la història?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada