dijous, 3 de juny del 2010

Alternatives a l'activisme

Sí hi han alternatives a l'activisme: el pensament positiu, la revolució positiva, la creativitat positiva, centrar-nos en la part positiva de la persona i en la seua capacitat creativa per a actuar des de la bondat...

Escric això després d'haver fullejat Internet i llegit sobre "activisme i humor", "humor y revolución rusa"... Un passeig per planes així o per altres que ens volen invitar a percepcions extremistes o violentes, són una oportunitat per a capgirar les actituds que mostràvem abans de conéixer térmens o projectes com la revolució positiva ideada per Edward de Bono i, així, treballar per un món més pacífic... des del llenguatge i tot. Es tracta de contribuir a crear persones més creatives, positives, moderades, obertes mentalment, singulars, amants de la filantropia i de la simbiosi humana, que s'interessen per la natura i l'internacionalisme, que practiquen l'eclecticisme i que, des de la concòrdia, la sensibilitat, la flexibilitat del pensament i la fluïdesa d'idees... i l'humor (recordem que significa "líquid"), col·laboren perquè cada generació visca millor que l'anterior i que, a més, incorporen l'alegria (mentres es fa la faena) i es feliciten per cada avanç (mas que siga xicotet).

En resum: la idea de revolució positiva té un sentit positiu, creatiu, pràctic (humor, alegria i benestar mentres es realitza cada projecte)... i de participació oberta.

Imagina que fores mestre d'història i volgueres exposar la revolució russa o la revolució industrial. Com la tractaríes, ara, atenent a les noves formes de pensament (psicologia positiva, pensament positiu, PNL, o el llibre "La revolució positiva")?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada