divendres, 25 de juny del 2010

El gaudi de llegir en llengües diferents

Una de les activitats que em proporciona plaer, com també ho pot fer en una persona curiosa (sobretot si també ho és en el camp de les llengües), és consultar vídeos en llengües diferents a la que més temps emprem. Així, adés he tingut accés a uns vídeos en anglés sobre l'ensenyament secundari (entrevista a una professora) i en acabant una sobre l'educació física i la seua aportació a la persona i el seu paper, important, en el camp de la salut i de les relacions humanes i l'obertura a la societat. Finalment he escrit el nom d'Augusto Cury i durant uns minuts he llegit unes frases seues (totes en portugués) mentres escoltava música.

Quan escoltem una llengua diferent a les que més emprem, a més de fer possible una major flexibilitat en la nostra forma de ser, també treballem la curiositat, la forma de ser de persones ben diferents. I si les frases són curtes i amb idees interessants per al dia rere dia del moment històric que vivim, o bé de les professions que més ens mouen a fluir i sentir-nos satisfets al llarg del dia (com també de les activitats que més ens fan goig), no sols llegirem: aprendrem paraules noves, potser interactuarem amb el llenguatge i, per què no, potser un dia ens decidim a contactar personalment amb la persona que ix en el vídeo. Així, conec persones que han tingut l'ocasió de conéixer personalment a persones destacades en un camp (per exemple, en la PNL o de la filantropia -coneguéren Vicente Ferrer-). I si sentim que comprenem les frases, sense necessitat de traduir-les o de necessitar ajuda, ens sentirem prou hàbils en el camp de la traducció visual, la qual cosa pot animar-nos a millorar i tot: buscar ajuda, per exemple, per a aprendre gallec (també conegut, molt més, com portugués).

Pregunta del dia: Heu tingut l'oportunitat de conéixer alguna persona que vos haja influït i que vos haja transmés amor pel que feu, vocació, gaudi pel que treballeu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada