dimecres, 2 de juny del 2010

Enriquiment cultural i humà

Crec que per mitjà de l'adopció (o bé de l'apadrinament) ens enriquim les persones. I no sols en el camp cultural (perquè connectem amb persones de cultures diferents a la nostra o de realitats ben distintes) sinó també a nivell humà. Motius:

a. Mostrem sensibilitat cap a persones de l'exterior. Obertura mental.
b. Treballem la curiositat intercultural i promovem les relacions interpersonals més enllà de les fronteres polítiques.
c. Afavorim l'acte de donar i rebre.
d. Ens reeduquem i desenvolupem la part humanística de la persona.
e. Demostrem primar les persones per damunt de les diferències: tendència a la universalitat i al respecte de la singularitat.
f. Contactem amb entitats que es mouen per països per mitjà de valors com l'esperança, l'alegria, l'altruisme, la generositat, la creativitat, la paciència i la constància.
g. Ajudem a crear xarxes socials més universals i més fortes, en lloc de crear-ne de noves i innecessàries: consolidem el que ja funciona i proposem millores internes (creativitat).
h. Creem xarxes noves quan l'espai no estiga ocupat. En qualsevol cas, també promovem la relació entre les entitats, com a mitjà per a l'enfortiment davant dels governs i dels projectes. Passem del jo al nosaltres i evolucionem més cap a la interacció global (internacionalisme).

Quins actes d'internacionalisme promouríeu (o promoveu) entre els estudiants universitaris i dins de l'àmbit universitari?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada