dimecres, 1 de setembre del 2010

La importància de la imaginació

Hi han moments en què val la pena imaginar que els burros volen, que les factures no existixen, que les botelles Bezoya tenen quatre cames i mitja gràcies a les quals poden beure vi clar i net, o bé que els pulveritzadors d'aigua també pulveritzen amor i simpatia per tot arreu.

Coses com les que hem escrit adés fan que ens obrim més a la realitat, que deixem córrer moltes formes d'actuar que ja no són genuïnes o que descobrim la gran utilitat de les llengües com a mitjà, entre altres coses, per a desenvolupar la imaginació, l'excentricitat (humorística i tot), les relacions amb persones de països diferents, l'accés a informació de mitjans diferents al nostre àmbit cultural...

Tot el que hem escrit abans ha sorgit després de passejar per unes planes d'ensenyament Vaughan, d'imàtgens amb imaginació (dins de Google) i de llegir una frase famosa d'Einstein sobre la importància d'eixa part de la persona.

Doncs sí: és molt important. Recordem que mou la creativitat i permet la renovació d'esquemes. No debades, entre la pintura realista o la imaginativa, trie la segona --tot i que també admire la primera-- perquè 1) permet una major llibertat a la persona, 2) també és compatible amb el model de vida "al pa, pa; al vi, vi"... i 3) perquè hi ha temps per a tot.

Ací farem un breu parèntesi: convé pensar en models d'art que passaren del realisme a un realisme amb llibertat (per exemple, des del segon terç del segle XIX a Europa).

Continuem: també és compatible, fins i tot, per a escriure amb eclecticisme, això és, amb mescla d'estils i, per tant, amb innovació. Per això ens pot resultar més fàcil de comprendre el fet que de les pluges d'idees (i sovint de les idees més excèntriques mentres es realitza la pluja) isquen idees pràctiques, mas que només ho siguen un 5%-10%.

Per tant, afegim la imaginació com a element imprescindible dins de l'ensenyament, sia dins de la matèria creativitat, sia en el dia rere dia. Potser siga més interessant en el dia rere dia...

Que tingueu un bon dia.

Quin paper considereu que convé atorgar a la imaginació, dins de l'àmbit universitari?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada