dijous, 16 de setembre del 2010

De la mosca al camp de fruïció [relat narratiu]

Durant un temps he tingut moltes mosques per les cames, en un moment ple de núvols grisos i que omplien el cel, cel compensat per la llum indirecta (potser pel moment del dia -cinc menys quart de la vesprada- i de l'època de l'any).

El primer que m'ha inspirat, ha sigut crear la figura del matamosques a domicili.

En acabant ha brollat la idea de treballar el pensament i el llenguatge positius, la calma i la generositat "a fons perdut" (com deia una històrica amiga) en les relacions humanes i en el projecte d'un Centre Creatiu i Educatiu.

Així, si el llenguatge va més enllà d'estratègies de motivació diàries (amb independència del camp social), podem crear una nova línia dins de la lingüística i, sobretot, de la docència, la psicologia i la PNL i tot.

També recorde que quan em piquen els mosquits, simplement empre colònia i deixe córrer (no em rasque la pell): guanyem calma.

Ara bé, quan són massa les mosques (o les persones-mosca), potser l'alternativa més encertada siga... buscar alternatives:
a) Espais de calma.
b) Persones constructives.
c) Creativitat positiva i amb orientació social i generosa.
d) Lideratge participatiu.
e) Horitzontalitat.
f) Diversitat.
g) Diversió.

Conclusió: Qui vullga acabar amb les mosques... tots els anys tindrà faena. Ara bé, qui preferisca altres opcions vitals, que les gaudisca.

"Eixiu al camp i gaudiu" (Johan Cruyff).

*****

Fins ací un relat de hui i tret del diari personal.

Que gaudiu d'aquest nou dia.

Com heu accedit a les darreres idees que han resultat de la vostra inspiració? Quina utilitat n'heu tret? Com creieu que poden contribuir de forma positiva a la societat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada