dimecres, 29 de setembre del 2010

El País dels Carpellers del Present

Temps ha, en un indret ben llunyà de l'Horta de València, això és, al País dels Carpellers del Present, hi havia una zona on acudien persones que sí creien que la iMAGinació existia en les persones, bé adultes, bé jóvens, bé infants o xiquets, bé persones grans.

Així, sabien que de les garroferes podien sorgir peres amb elàstics, que de la pluja de cafè podia iniciar-se una cursa de sacs en temps d'esbarjo o que d'una línia amb forma ben original podia crear-se un quadre fet en col·lectiu i amb gaudi.

Tot això, i més, era possible al País dels Carpellers del Present, país que tots portem dins i que ens enriquix (humorísticament i tot) quan el deixem fluir -amb excentricitats o sense-. Això ho sabien persones qualificades com a exòtiques, és a dir, eixes persones amb singularitat, espontaneïtat, humor positiu, flexibilitat, fluïdesa, sensibilitat pel proïsme, que posaven en qüestió l'statu quo, que promovien la positivitat (com també la germanor o formes diverses de generositat, com també el temps per a la contemplació de la natura o el temps per a la calma...) i temes que al Club dels Bons Costums (creat al País de la Nostàlgia... i del qual no parlarem) eren políticament incorrectes.

Si algun dia vos trobeu amb un habitant del País dels Carpellers del Present, potser vos siga molt interessant obrir-li les portes de la casa, raonar amb ell, gaudir del moment i de les meravelles que vos envoltaran i, així, sentir que el que realment val (i no en diners, majoritàriament) és la fruïció del que ens envolta: des de la natura, fins als detalls de la ciutat (o del poble o la idiosincràsia de la comarca) o les cultures més distants (o no tant) del planeta, o la música.

En qualsevol cas, ja hem narrat el conte. Si demà ens toca la loteria (de primer haurem de jugar), potser ens isca un comte rondallaire qui, amb compte o sense, ens conte un nou conte.

*************

Quins recursos mostreu davant dels estudiants (i mensualment), a la universitat, perquè gaudisquen i visquen el present amb esperit creatiu? I de quins vos enriquiu?

*************

Que fruïu de la iMAGinació i del dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada