dilluns, 13 de setembre del 2010

Imaginació i alternatives socials

Cada dia considere més important el paper de la imaginació, però no perquè no ho creguera abans, sinó perquè he trobat que ajuda molt a traure idees que poden ser útils a la societat i tot, aportar creativitat a formes socials de sol·licitar millores socials o d'actuar en societat quan eixim al carrer.

Recorde que una vegada fiu un encapçalament d'una redacció en anglés amb el títol "Can the lizards fly?" , és a dir, "Poden volar les sargrantanes?". La resposta més immediata era "Yes, we can" , perquè era el primer que venia al pensament, després de pensar que en el món de la imaginació són vàlides més coses que en la realitat... de la qual s'alimenta, és a dir, es beneficia.

Sabem el nom de persones que imaginaren molt, com ara, Jules Verne, molt famós per les seues novel·les, com també Leonardo da Vinci (en projectes socials i sanitaris i tot, com podem veure en Internet, d'un centre que semblava del segle XIX o XX)...

La imaginació també permet fer una vida més espontània, contactar més amb el joc i amb la renovació d'idees i d'estils de vida. En una d'aquelles redaccions sorgí que es podria fer una manifestació... amb sacs. ¿No és cert que hi han zones d'Àfrica en què les persones es manifesten de forma ben distinta a Europa? Per tant, podem canviar esquemes.

Continuem. Ahir, durant una conversació amb dos amics, traguérem a relluir la importància de la imaginació i de l'humor positiu (ambdós com a elements imprescindibles i interessants en el present que vivim) i, igualment, valors com la generositat per mitjà de l'altruisme, la filantropia i l'esperit de cooperació.

La pregunta del dia: ¿Com pot avançar un estat, un país o una comarca (per posar tres nivells administratius i geogràfics) i, al mateix temps, tindre més protagonisme en la seua història, això és, ser més independent i creatiu en un segle en què l'intercanvi i la col·laboració és ja essencial i en què han començat a sorgir grups (internàutics o no) que propugnen per l'actitud positiva, constructiva i creativa i de línia social i amb entrada a la singularitat de cada persona, com a membre del grup?

Per tant, ¿podem pensar, que des de la imaginació, l'humor (significa "líquid, fluïd"), l'esperit de superació individual i l'esperit de contribució constructiva a la societat podem fer més, entre tots els que estem interessats i pel bé de la societat? Crec que sí. I vosaltres?

Que tingueu un bon dia.

Quina funció consideres que té la imaginació en la universitat i en les relacions entre els mestres? Quina consideres que hi hauria de tindre i com la promouries?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada