dilluns, 20 de setembre del 2010

I continuem...

Ja comença a resultar-nos familiar, almenys per a les persones que coneixem l'estil d'escriure de Rosetta Forner (com també el motiu que la impulsa a practicar l'ofici d'escriptora -u entre tants-) que s'haja llançat a l'aventura d'escriure'n un altre. Podríem dir que és un exemple del que també ens ocorre a les altres persones, almenys quan la inspiració és viva i ens acompanya més temps que abans.

Així, de matí he pogut compartir temps d'humor i creativitat amb amics i de vesprada, en molts sentits distinta, de diàleg. Humor, creativitat i diàleg, tres activitats realment importants i interessants en qualsevol moment del dia (almenys per a mi i per a més persones que conec i que ens inclinem per la difusió de la positivitat, a nivell social i singular). Adés he accedit al món de la curiositat turística (per mitjà de la generositat d'un amic internàutic): podem accedir a un món que ara sí és possible, el turisme via Internet, un mitjà que ens pot obrir les portes a la creativitat, a l'apreci del patrimoni mundial i, per tant, al gaudi de la diversitat. Si anys arrere això era un luxe i a l'abast dels estudiants de les assignatures relacionades amb l'art (o de persones curioses en eixe camp o amb llibres específics), ara és una ganga poder fer-nos una fitxa a una biblioteca pública, per exemple, i en acabant aprofitar el servici intern d'Internet (ja n'hi ha, d'eixe mitjà en més d'una biblioteca pública).

Que la cultura estiga a l'abast de la població (o de més persones que abans) és una situació que convé aprofitar, una ocasió interessant. Igualment, per més raons: perquè és un privilegi a nivell mundial i perquè, des d'una situació d'humilitat, pot fer que ens obrim perquè més persones puguen tindre accés a Internet. Un exemple pràctic i possible: compartir el nostre ordinador (com també la riquesa material que tinguem, bé en forma de llibres, bé en forma de pintures, bé en forma d'aïnes de treball o d'esplai) amb més persones.

Per tant, ho podríem sintetitzar amb una idea: la cooperació i el compartiment ens obrin als altres i ens fan més socials i, per això, més forts des de la diversitat que resulta de la suma de singularitats amb projectes positius i constructius.

Quin ús feu del patrimoni que teniu a l'abast i quina difusió social en feu? Què feu ara a la universitat (bé en qualitat de mestres, bé en qualitat d'alumnes) perquè el patrimoni cultural de la Humanitat aplegue a més persones?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada