dijous, 23 de setembre del 2010

El Funrosquiplats

El Funrosquiplats era un atifell sorgit d'un sentit funcional de rosquilletes incorporades a plats que provenien de Banglesput, on segons contaven les persones més avançades en el temps (és a dir, les innovadores), hi havia un sentit ben distint de treballar: "Si funciona, canvia. Almenys, algunes vegades."

I per què canviar, si funcionava? Doncs perquè... es podia millorar! "Ah!..." podria pensar més d'una persona.

I és que no sempre valia la pena continuar en la línia que funcionava, sinó fins i tot, buscar alternatives que... permetien el gaudi mentres es treballava. La missió, si més no en unes comarques del País dels Rospeltecs, lloc d'on provenia el Funrosquiplats, era que gaudir nosaltres del temps... i de la calma, imprescindible per a delectar les coses xicotetes de la natura, de la població en què es vivia, del Jardí de la Concòrdia, de les fotografies que hi havien en el Museu del Temps Aprofitat i de la qualitat de vida (humor i tot), era positiu les vint-i-quatre hores del dia (vint-i-tres en les Illes Canàries... i una de remitjó).

Per això ara hi han persones que adapten les circumstàncies a ells (quasi sempre) i, quan els convé, s'adapten a les circumstàncies. Són les persones fortament creatives i constructives alhora, una mena de tribu en què la joia de viure és ben present, junt amb l'honestedat, la senzillesa en la vida, la generositat, la mirada optimista, la humilitat, l'aprenentatge continu, el mestratge amb vocació, el pensament i el llenguatge positius, l'obertura a les novetats i a les persones que venen de fora (la curiositat ho fa possible, com també mantindre el respecte mentres hi haja respecte mutu)... Una tribu de persones singulars i amb idees positives, a curt termini, a mitjà termini i a tots els terminis que u vullga.

En poques paraules: interessa fer canvis i, així, mostrar-nos flexibles (quan el guió s'ajusta als nostres principis i el que primem i, al mateix temps, és positiu a nivell social), i no sols al País dels Rospeltecs.

***********
Quins foren els darrers canvis que introduíreu (o heu introduït) durant el vostre ensenyament universitari? Com vos sentíeu uns dies després? I tres mesos després?

***********

Que tingueu un dia amb placidesa, Esperança i positivitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada