dijous, 16 de setembre del 2010

Frases que animen a caminar avant

Adés he accedit a frases de Hans Christian Andersen i de Josep Ma. Espinàs, després d'escriure a Google "escriptors imaginatius". El danés deia que "Viatjar és viure" i Espinàs ens recordava que escriure en llibertat és tot un plaer i que podem aprofitar les oportunitats per a fer xicotetes vacances. En qualsevol cas, podem apreciar el pensament lliure, el sentit de l'humor, l'excentricitat de persones d'una línia similar a ells i, a més, un esperit creatiu que els espenta a viure la vida, el present.

Vivim un segle que se'ns presenta com una ocasió per a fruir de la creativitat humana i, així, avançar socialment i créixer com a persones (bé dins del grup, bé des de l'apreci de la singularitat de cadascú i dels seus talents, capacitats, habilitats, punts de vista respectuosos amb el proïsme...). Aprofitem-lo, com eixos minutets de vacances de què parla Josep Ma. Espinàs en l'entrevista a què podem accedir a Google.

Podem, entre altres aspectes, promoure la imaginació, la comicitat i les excentricitats (forma d'introducció en el Club del Líder, eixe club en què es respecta la diversitat, l'espontaneïtat, l'humor positiu, el xiquet interior de cadascú, l'horitzontalitat, la creativitat positiva i constructiva, la humilitat, la senzillesa, la fluïdesa, la flexibilitat...). I, per què no, el sentit de la vocació, la faena feta amb projecció social, la calma com a element imprescindible per a les relacions humanes i per al desenvolupament diari de la creativitat, o el contacte amb la natura (ens humanitza i ens fa passar al nosaltres, a les meravelles del planeta i a valors com l'altruisme, la filantropia o la fraternitat). I tot això, des de la universitat, un element social que convé modificar (des de l'exemple, l'autosuperació i la perseverança i la positivitat) perquè actue en consonància amb l'esperit creatiu que fa millorar una societat (en sanitat i tot, com també en un major benestar -individual i col·lectiu-), en contacte amb la societat de què s'alimenta i a la qual torna el que ha rebut (simbiosi).

En síntesi: promoure la generositat, l'alegria i l'excentricitat (com a senyal d'expressió lliure del que hi ha en cada persona i, per tant, en la societat) mentres vivim el present que aplana el demà. Per això ens convé ser positius i viure alegres i oberts a tot allò positiu a llarg termini i tot.

Quines frases, refranys o cites (externes o personals) vos espenten a caminar avant amb joia, Esperança i projectes constructius a llarg termini i tot?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada