diumenge, 19 de setembre del 2010

Música espontània des de la dutxa

Una vegada vaig llegir un article sobre l'aigua i el paper com a punt de partida de moltes idees. Així, un 44% de les persones tenien les seues idees quan contactaven amb ella en la dutxa (informació de la revista Emprendedores) i l'aigua ajuda a activar la creativitat (potser ja ho hàgem reflectit en un altre document). El fet és que hi han vegades que pot sorgir la música (o l'espontaneïtat, sia en relació al camp creatiu que sia) en eixa banda de la casa o d'un edifici públic (per exemple, unes instal·lacions esportives). Així, hui he començat a crear cançonetes noves, la qual cosa em recordava eixos moments d'inspiració que convé aprofitar.

Com a punt de partida de les idees, o d'invents històrics, hi han exemples coneguts: el passeig, la música calmada, l'aigua o un paisatge amb una font o un riu o llac pròxims, com també la contemplació de la natura, o bé un simple instant de silenci i de concentració. Han sigut molt comuns, potser perquè la calma ajuda a concentrar-nos i, per tant, a traure la creativitat, com també tindre algun estímul positiu i exterior.

En eixos instants ens interessa tindre una llibreta, un bloc de notes, un ordinador portàtil, un paper, una cartolina, etc. o bé una bona memòria (sia auditiva, sia visual, sia dels altres sentits) i, així, passar a plasmar. O bé sintetitzar-ho i després posar-ho en el material que més ens interesse. Si, en el cas de la música, coneixem les notes i relacionem el so amb el punt en el pentagrama, el temps, la durada, etc. tenim la faena mig feta..., mas que la inspiració siga només el punt de partida, i l'espontaneïtat una activitat i una actitud que convé desenvolupar dia rere dia (en el camp creatiu relacionat amb l'art i les ciències, com també en les relacions humanes, en la preparació del dia...).

Finalment direm que sí hi ha una relació directa entre l'oratge i la creativitat: en moments d'oratge moderat ens resulta més fàcil concentrar-nos, potser perquè la calma està més present i la vida gaudix de la placidesa i de més accions, activitats i actituts tranquil·les.

Que gaudiu d'un bon dia.

Què en penseu i com incorporeu la música a la vostra vida diària, bé en l'àmbit universitari, bé fora?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada