divendres, 3 de setembre del 2010

"Camins que ja són nous..."

Això podem oir si escoltem una cançó del grup Sopa de Cabra i, al mateix temps, veiem un vídeo de la web http://www.raconsdelmon.com.es/, a què podem accedir en quatre llengües i, així, gaudir del que han fet dos persones molt amants dels viatges i de la bicicleta.

Documents així són una oportunitat per a apreciar el que ens unix a les persones, és a dir, als membres de la Humanitat i, per tant, el que podem compartir amb informalitat i tot. Des de tallar una miqueta de cereals, fins a respectar els costums d'allà on anem, fins a aprendre el valor de la senzillesa i l'intercanvi cultural (lingüístic i tot) o la utilitat de les llengües.

Quant a les llengües recordem que com més en coneixerem, més possibilitats tindrem d'eixamplar la nostra visió del món, la creativitat i l'amor per la Humanitat, la natura i tot el que ens envolta i és de signe positiu, així com de començar de bell nou.

Planes d'Internet com eixa són una bocanada d'aire fresc enmig del món informatiu que presenciem dia rere dia i també una oportunitat per a transmetre optimisme, humanisme, sentiment de germanor i d'interés pel que ens és diferent... a la Universitat i tot. ¿No és la universitat un espai més de la societat i en contacte i intercanvi continus, així com d'inteacció? Doncs donem la benvinguda a projectes com aquest i, així, mostrarem la part més humana i receptiva, així com donant (generositat mútua) de les persones. Com diem popularment, "El món és un mocador", en el sentit metafòric de la pluralitat que podem presenciar i a què estem invitats a enriquir i, per tant, a conservar per mitjà del respecte i la promoció interculturals.

Que tingueu un bon dia i que fruïu de la web d'aquests catalans.

Com promous el respecte intercultural, des de la universitat en què treballes o des de la teua vocació professional (bé si encara exercixes formalment, bé si ho fas lliurement)?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada