divendres, 3 de setembre del 2010

El valor de la democràcia

Estimats amics.

Que tingueu un bon dia i un bon any escolar, a punt de començar en les relacions amb els alumnes i ja iniciat en la preparació.

Tot seguit vos reproduïsc quasi tot un escrit enviat adés a un amic. Espere que el puguem gaudir i, de pas, guanyar les dos bandes.

Besos.

********

"(...) He decidit, amb llibertat, deixar el vídeo [sobre la democràcia real als Estats Units] per a qui tinga interés per ell. No obstant això et comentaré que des dels 21 anys (quasi 22 i per mitjà d'un company de Magisteri molt creatiu i amant de la lectura) vaig llegir un llibre de Noam Chomsky sobre la democràcia i la seua aplicació real. Nasquí l'any 1971.

El llibre, en síntesi, diu el següent: la democràcia real és la popular, eixa que naix de les persones interessades per crear un món més humà, generós [, creatiu] i en què la llibertat d'expressió va més enllà del vot (associacions, partits polítics, sindicats, parròquies, moviments populars de caràcter cívic...).

I perquè hi haja democràcia és menester creativitat, això és, posar en qüestió l'statu quo (el poder establit)... i treballar per la maduresa emocional de les persones, el lideratge i la llibertat acompanyada de la responsabilitat.

Aquest home, qui encara viu, té llibres interessants i sobre la política als Estats Units. Dos anys després vaig saber que era anarquista, detall que no ho manifestava al llibre, encara que sí el cant a la llibertat i a favor dels moviments populars favorables a la democràcia participativa, popular i en què les persones prenen les regnes.

Tot i això crec que la positivitat és un element que convé incorporar als moviments populars actuals així com a cada persona que participe i, així, fer possible grups socials més pacífics, constructius i de filosofia "a favor de", com feia la M. Teresa de Calcuta, qui manifestà que només assistiria a concentracions per la pau, però no antibel·licistes. És ben diferent. [Igualment] el llenguatge [positiu], aplicat en les conversacions i en els diàlegs, crec que és (i serà) una de les claus pedagògiques i de relacions humanes del segle XXI, un segle en què la creativitat és imprescindible per als temes socials que hi han diàriament i a llarg termini i tot.

Rep una abraçada afectuosa i avant amb els teus projectes."

Què entens per democràcia i com la practiques diàriament en les relacions humanes, en el treball, en l'ofici i en les activitats en què participes actualment?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada