dilluns, 30 d’agost del 2010

Crear experiències agradables

Després d'uns dies ben diferents als més comuns de l'estiu (i en què hem aprés molt sobre ecologia i hem reconsiderat temes laborals i tot, almenys entre algunes persones que conec i jo, com suponc que també més persones i grups socials -ecologistes o no-) tornem al blog i, així, a tractar temes d'actualitat i que poden formar part de l'esperit universitari així com també dels programes d'ensenyament.

Si ens centrem en la part positiva, veurem que hi ha un muntó d'unitats didàctiques a desenvolupar i, de pas, fer que les persones de l'ambient universitari persistim conscients de la importància de la participació constructiva i de la interdependència (global, estatal i comunitària). Vegem:

a) Ecologia i societat.
b) Alternatives al món de la construcció i dels mitjans de transport.
c) Ecologia i educació.
d) Ecologia i política.
e) Ecologia i filantropia.
f) Ecologia i moviments socials constructius.
g) Ecologia i universitat.
h) Ecologia i ensenyament.
i) Ecologia i altruisme.
j) Ecologia i humanisme.
k) Ecologia i cultures.
l) Ecologia i treball.
m) Ecologia i nous oficis.
n) Ecologia i gaudi de la natura.

Aquestes són les primeres idees que m'han vingut. Si considereu que hi han més, i tan interessants com eixes, vos invite a participar o a aportar-les allà on participeu, ja que la societat som tots i cada aportació positiva és igualment important. També és important la creació de formes de vida més agradables i en relació amb el respecte per la Natura i per les persones que formem la Terra. I tots tenim molt a dir, a fer i a proposar, bé com a ciutadans, bé com a membres del planeta.

Finalment escriurem una entrada d'Internet que pot ser interessant, com a introducció i més: "Proyecto Hacia una escuela ecológica". Si en trobeu més i amb idees diferents, vos anime a compartir el que coneixeu i, així, treballar des de la simbiosi i l'intercanvi interpersonal, essencial per a avançar una societat i amb alegria i confiança.

Gràcies i que tingueu una bona setmana.

Quines propostes de millora presentaries, des de la universitat, a un ajuntament, a un mestre i a un arquitecte per a millorar la qualitat de vida d'una població (a curt termini i a llarg termini i tot)?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada