dissabte, 21 d’agost del 2010

Avantatges de l'aprenentatge de llengües

Adés he escoltat una entrevista a Augusto Cury sobre el llibre "O código da inteligência" (potser sense traducció del portugués, a hores d'ara). En qualsevol cas he sentit alegria quan comprenia algunes frases o fins i tot determinades paraules soltes, tot i no haver estudiat gallec ni la varietat portugués. Fins ací el primer punt.

En segon lloc vull dir que aprendre llengües, atenent a investigacions, té un punt molt bo per a la persona i, des de la meua experiència, vos puc parlar un poc què hem experimentat el mestre d'anglés i jo, des de fa quasi any i mig.

a) Obertura mental.
b) Curiositat.
c) Interés per la cultura del lloc d'origen de cadascú.
d) Coneixement de distintes formes de concebre la vida i d'organitzar la societat.
e) Calendari festiu d'un país.
f) Sistema polític.
g) Influència del capitalisme.
h) Coneixement de la interacció lingüística i de la història del país.
i) Major tolerància i receptivitat.
j) Es relativitza més durant el dia rere dia: veiem les coses des de més punts de vista.
k) Respecte per la diversitat: cada Poble s'organitza atenent a una forma de ser, com cada persona i també en funció de les interaccions amb l'exterior.
l) Formes de desenvolupar... l'humor i tot!
m) Curiositat per conéixer com són alumnes distints i que també intercanvien hores amb el mateix mestre i què els ha motivat a aprendre anglés, així com quins estils d'ensenyament aplica el mestre amb cadascú.
n) T'adones que l'ensenyament t'influïx en les relacions humanes amb persones de cultures de la península (la valenciana, la castellana, la basco-navarra...).

Això és el primer que em ve al pensament i que considere important transmetre a qui llig aquestes línies i, al mateix temps, desitge conéixer les seues experiències (si ha tingut interés per aprendre alguna llengua, sobretot si abans era monolingüe, això és, només en practicava una).

Per tant, podem considerar positiu el coneixement de llengües. Conec una persona que té familiars de cultures ben diferents (del Magrib, amb coneixement d'àrab, francés i alemany) i amb un familiar molt directe de cultura catalana. Ha sigut immigrant i, vos puc assegurar que, com més persones que conec, és molt obert.

Que gaudiu d'un bon dia.

Quina opinió et mereix l'ensenyament de llengües de cultures diferents? Quantes en coneixes?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada