dimarts, 10 d’agost del 2010

El plaer d'ensenyar, aprendre, intercanviar...

Durant el dia m'he trobat amb persones interessants, una de les quals ha estudiat dansa i fa de mestra. Xapó! No perquè siga mestra, sinó perquè el fet de dir-me que no és una persona victimista i que aposta per la vocació, el plaer d'ensenyar, l'educació i l'ensenyament centrats en el pròxim i més, ens fa veure que hi han persones treballadores en distints camps de l'ensenyament, com també les que figuren com a triades en l'estudi de Ken Bain sobre el que fan els millors professors de la universitat .

Açò fa pensar que hi han motius per a mantindre la joia d'ensenyar, el plaer d'aprendre, el gust per l'intercanvi amb la societat i amb les persones respectuoses que coneixem i que, parafrasejant aquella cançó tan coneguda en castellà, podríem dir que "Enseñar es un placer, genial...", en lloc de fumar. Això sí, si u vol fumar perquè es sent de gust i troba un lloc... que ho gaudisca. Conec persones que són sanes mentalment i que són receptives, donants i octogenàries i tot (o de més de noranta anys)... i més d'una fuma.

Potser una de les claus per al benestar humà, individual i col·lectiu, a més de la humilitat, la franquesa, l'aprenentatge, la simpatia, l'humor positiu, la creativitat, la moderació emocional, la generositat siga... l'intercanvi. Quan intercanviem, explorem camins nous, ens obrim afora, ens enriquim mútuament, podem aplegar a fer una simbiosi interessant, ampliem el nostre món, podem aprofitar l'ocasió per a tendir cap a la universalitat i el respecte a la singularitat... I tot això, des del respecte al proïsme.

Potser podríem parlar d'un home que actua políticament correcte, quant als mestres universitaris, però com que no volem fer-li propaganda, seguirem pels nostres camins (respondre) i que es busque persones del Club dels Bons Costums, és a dir, del club de què no participem les persones partidàries del pensament lliure, creatiu, constructiu, positiu i que treballa per l'humor positiu i l'alegria de viure (de l'ofici de viure -com diu un programa de Catalunya Ràdio- i del plaer de viure en comunitat i per la pluralitat i la filantropia i l'altruisme).

Que tingueu un bon dia.

¿Vos agradaria formar part d'un club o d'una entitat de mestres que senten la vocació i que treballen per una societat més creativa, positiva, pluralista i social? Heu pensat de crear res paregut a la universitat o a la localitat o comarca en què viviu, o bé de participar, o bé intercanviar amb persones que tenen blocs o webs (personals o col·lectives)?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada