divendres, 20 d’agost del 2010

La universitat amb la societat

Adés havia passejat per Internet i, finalment, he escoltat els primers instants d'una conferència de Gregorio Luri, pedagog (entre altres coses). I si de primer considerava que convenia una orientació pedagògica de línia lingüística i efectiva (és a dir, realista, que passe a la pràctica del pensament i les actituds positives i en què el lideratge és l'amo i senyor junt amb la confiança i l'optimisme), en acabant he cregut que valia la pena passar a escriure sobre un ensenyament en contacte amb la societat i a favor de la societat (la interacció és una realitat).

Amb això aplicarem el que podeu llegir a la web http://www.webdepastoral.salesians.info/BD/BD45cat.htm, en una entre les més de 150 frases, cites o reflexions que fa l'autor: "L'entusiasme i l'optimisme són les cames de la vida" (núm. 109).

I ara, després d'aquesta frase, passarem a fer uns comentaris en coherència amb l'esperit que volem transmetre dia rere dia. El mestre que transmet entusiasme i optimisme...

1. Compartix les classes amb persones que poden ser ciutadans lliures si s'ho proposen i a les quals està disposat a ajudar mentres aprén.
2. No busca la fama, sinó formar persones creatives, comprensives, solidàries i obertes a la novetat, a la generositat i a la faena feta per mèrits propis (per exemple, en què fem esment de l'origen de la informació).
3. Treballa atenent als seus principis i valors.
4. Escolta amb atenció els alumnes, com a persones i com a estudiants: tenen molt a dir-nos.
5. Alterna l'humor positiu, la imaginació, l'anàlisi i l'execució.
6. És conscient del paper social que desenvolupa la universitat com una part més de la societat i, com el bon amo d'un restaurant, centra la seua tasca diària en l'estudiant.
7. Promou la cooperació, la solidaritat, l'altruisme, el desenvolupament de les capacitats, habilitats i els dons de cada persona, per mitjà de l'exemple (actuacions diàries)... la creativitat, l'optimisme i el plaer de viure i de ser com u és realment.

Que tingueu un bon dia.

Quines formes de transmetre (i compartir) l'optimisme i la vocació coneixes actualment?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada