dijous, 20 de maig del 2010

Llibertat d'interpretació (o d'expressió)

Adés he vist una entrevista de Mikimoto a Quim Monzó, al programa Persones Humanes. Què significa el color verd, per a Quim Monzó? Per damunt del seu parer, hi ha el de cadascú de nosaltres, és a dir, quan fem una compra, a més de fer-la atenent a les relacions culturals que tenen per a nosaltres (en funció de l'educació cultural que hem rebut), també tenim la possibilitat de comprar en funció del que associem nosaltres, per mitjà de la llibertat d'interpretació, és a dir, d'expressió.

Així, he comprat un coixí de color verd perquè em transmet calma, em recorda la natura (una de les meues passions) i, a més, simbolitza la vida i el creixement, així com la creativitat (paraula que prové de crear). Tot el que creem està en creixement, de la mateixa manera que el que fem cada dia és el resultat del nostre creixement personal (biològic o psicològic i tot).

Per tot això, considere que en les matèries dedicades a la psicologia (cromàtica o no) o a l'art, hem de primar la llibertat d'expressió i d'interpretació, de la mateixa manera que els nostres ulls poden veure un color i paréixer-nos u i qui tenim al costat dir-ne un altre. La diversitat, el pluralisme i el respecte per la llibertat d'expressió fa avançar qualitatitament i positivament les persones i, per tant, una societat. A hores d'ara considere bàsic que aquests detalls es tinguen present en l'ensenyament universitari.

Què simbolitza, per a vosaltres, el color verd?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada