dimarts, 25 de maig del 2010

Adaptar-se als canvis

De la mateixa manera que l'escarbat s'ha adaptat a molts canvis, i encara viu, nosaltres, bé com a mestres, bé com a alumnes, bé com a persones, tenim un repte ben important: adaptar-nos als canvis. És una faena més dins de l'àmbit universitari, com també dins del social. En qualsevol cas, considere prioritari que valorem els xicotets avenços com una part més dels projectes que volem assolir (des de la nostra visió actual) i que, a poc a poc, bastim de la mateixa manera que els obrers fan la casa dia rere dia.

Com?

1. Creativitat.
2. Idees noves (del segle XXI) i aprenentatge d'idiomes i de cultures diferents i més enllà de les clàssiques i majoritàries (en nombre de persones influïdes).
3. Obertura a formes noves de concebre l'ensenyament i l'educació.
4. Que la pedagogia es centre en l'alumne i en el gaudi del procés de créixer durant el contacte entre mestre i alumne i, també, mentres l'alumne compartix temps amb els altres alumnes i durant el curs.
5. Humor, somriure i riure, com a part de l'educació afectivo-emocional.
6. Lideratge.
7. Cultura de la gratitud, de l'escolta i de la vida senzilla i positiva.

Així ho veig ara i vos obri les portes perquè exposeu què vos interessa més i què considereu clau perquè l'adaptació ens cree persones més flexibles que abans.

Que tingueu un bon dia, ple de joia i benestar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada