dissabte, 2 d’octubre del 2010

L'arbre de la Vareta Màclupem

L'arbre de la Vareta Màclupem era un arbre realment interessant. Es llevava tots els dies abans de pixar a casa del veí del barri més pròxim i, en acabant treia a passejar el gos que molt amablement li confiava eixe veí.

Eixe gos i l'arbre de la Vareta Màclupem compartien la frescor i la paciència, sobretot mentres escoltaven persones que es mostraven obertes (ulls, orelles, boca -però no per a tirar-se un rot-, mans, llavis -senyal d'afecte i de plaer culinari alhora-). Els agradava escoltar uns dies, raonar dels temes més diversos uns altres... En fi, fer de mestre i d'alumne: de mestre quan dominaven un tema del qual tenien molta informació i els resultava senzilla la seua exposició, d'alumne quan hi havia una persona que sabia més en algun camp de la vida en societat.

A hores d'ara, al país Micloupa, el més pròxim a les terres en què vivien el gos i l'arbre de la Vareta Màclupem, hi han persones que porten un estil de vida semblant al d'ells dos. Allí podreu preguntar què unix a les persones més diverses. Si demaneu això a un xiquet amb espontaneïtat, potser vos responga: "La iMAGinació!". Si ho feu a una persona jove, potser vos conteste: "La curiositat!". I si ho feu a una persona adulta (emocionalment), potser vos diga: "El respecte mutu".

Quines persones més peculiars hi han a eixes terres! Paga la pena aprendre'n, d'elles...

I és que, bé en aquelles terres, bé en les nostres, no sols hi ha iMAGinació o curiositat en les relacions interpersonals, sinó també respecte mutu, clau per a avançar en el camp de la iMAGinació, en la curiositat i en els temes més atípics, extravagants o insòlits que podien conéixer o a què podien accedir. Almenys, quan el que busquem és guanyar tots dos, gaudir el dia amb alegria i calma, somriure, actuar amb paciència i calma i ser líders de les nostres vides i predicar amb l'exemple.

I fins ací el conte del dia.

*************

Quin és el teu arbre de la Vareta Màclupem en les relacions en l'àmbit universitari? I els seus amics? Quin model de vida tenen i desenvolupen, a les aules i tot?

*************

Que tingueu un bon dia i relacions humanes autèntiques, optimistes, alegres i pragmàtiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada