diumenge, 10 d’octubre del 2010

Els colors de Pelteuvina

Una vegada, a les Terres de la Coloràlia, hi havia un venedor d'il·lusions que es dedicava a fer la vida de forma políticament correcta i que gaudia (o això deia) de ser així.

Un dia un xiquet nat a les Terres de la Llibertat, espontani, amb humor positiu i creativitat, com també amb calma i amor per la natura, li preguntà:

-- Quins colors empreu a les Terres de la Coloràlia?
-- Doncs els políticament correctes, perquè tots els de Coloràlia empren els colors que jo venc -li respongué el venedor.

En acabant afegí el venedor d'il·lusions:
-- I tu, per què no portes els colors coloralencs en la roba i tot l'equipatge que duus ara mateix? Et faria més "xic".

I el xiquet, amb molt de rodatge pel món (no sols d'Internet, perquè contactava amb moltes persones del carrer, sobretot amb persones amb esperit positiu, lliure, creatiu i que eren altruistes i tot, una cosa estranya al país a què acabava d'aplegar), indicà el venedor:
-- Mira, tres coses m'han agradat des de ben xiquet: la primera, actuar atenent a la naturalitat; la segona, la natura i la sinceritat de les persones (a diferència dels venedors d'informació tergiversada o publicitada). I la tercera, l'espontaneïtat, l'alegria, el bon humor i les excentricitats.

El venedor d'il·lusions, quan va veure que el possible client li regalava una flor de set colors i continuava el camí (potser per a buscar una persona amb qui intercanviar el present i, així, viure el dia amb il·lusió real, això és, amb plaer i esperança), observà que hi havien excepcions i que això no li ho havien ensenyat al màster de Publicitat Aplicada, posterior als estudis universitaris que havia acabat.

Des d'eixe dia el xiquet veié la força real que tenia l'autenticitat i que pagava la pena continuar amb els principis i els valors, una política ben diferent a la d'eixes terres. Des d'aleshores, conten les bones llengües, hi han més persones que han seguit camins pareguts, tot i també viure a les Terres de la Coloràlia, i que fins i tot estaven preparats a jugar amb els colors de Pelteuvina, és a dir, a fruir de la riquesa cromàtica i, per tant, de la diversitat, el pluralisme i el sentit de la responsabilitat.

I conte narrat, conte per a dialogar.

*************

Quin grau d'autenticitat i de llibertat observes en l'àmbit universitari en què actues? Què fas, amb l'exemple, perquè millore?

*************

Que tingueu un dia formós i que fruïu del present i de les relacions humanes amb persones independents i que actuen amb coherència i autenticitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada