dissabte, 7 d’agost del 2010

Sí a l'humor positiu

Després de somiar amb un destacat polític d'actualitat, he passat per la consulta d'intervencions o entrevistes a Xavi Castillo, un document sobre les bones accions del polític Francisco Camps (president de la Generalitat valenciana a hores d'ara) i, finalment, per la diferència entre ironia, sarcasme i humor positiu i els motius psicològics de la primacia de l'humor sarcàstic o del positiu. Hi han molts motius per a primar el darrer.

Així, l'humor positiu pot incloure frases com les següents, tretes de la web http://www.unaplauso.com/ o d'una altra web d'internet: 1) "Soy de Cádiz, de la parte de Madrid que tiene costa." , 2) "Introduce el código para probar que eres humano" (web sense referència, tot i que potser trobem l'entrada per mitjà de Google). Igualment podríem incloure alguna anècdota personal o que presenciàrem i que puga enriquir-nos humorísticament i psicològicament. L'humor positiu, des del meu punt de vista, és el que beneficia a major nombre de persones i, a més, es mostra més obert mentalment i, també, té millor acollida entre persones de diferents ideologies, la qual cosa podríem considerar molt important: quan l'humor va independent de la política, practiquem l'humor lliure, espontani, positiu i constructiu i, així, primem el respecte per nosaltres (singularitat), el fer-nos respectar i el respecte pel proïsme.

I tot això també es pot traslladar a la universitat, perquè l'humor ajude a fer més agradable, moderada i fluïda i flexible les sessions i perquè la universitat també siga un lloc de formació de persones creatives, positives i amb alegria mentres fan la faena (estudiar o ensenyar i més). Així guanyarem tots i la participació serà més activa i centrada en la qualitat de l'ensenyament i en l'estudiant.

Que tingueu un dia amb alegria.

Quin tipus d'humor desenvolupeu en l'àmbit universitari? Quin practicaven els vostres mestres? I els mestres universitaris de major eficàcia?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada