diumenge, 11 d’abril del 2010

"Keep cool" i música independent

Durant una estona he llegit, potser per primera vegada, informació internàutica sobre The Beatles. En acabant he passat a consultar-ne de Joan Manuel Serrat i fa no res sobre la notícia positiva del dia, en una web positiva. Que hi hagen camises amb el missatge o la idea "keep cool" ("mantin la frescor", "mantin la calma") és un detall que em recorda la música del grup, la de Serrat i la de membres del grup que, durant la història del conjunt o més avant, decidiren actuar bé en companyia d'històrics membres, bé en solitari (la qual cosa no aplegà a ser incompatible i, per tant, fou senyal de flexibilitat).

Mantindre la calma, bé una banda musical, bé un artista, bé un mestre o bé un estudiant i, al mateix temps, transmetre frescor durant la seua presència són dos ingredients claus en les relacions humanes entre les persones que participen.

Igualment, la història del grup ens mostra, una vegada més, que després de l'esforç inicial, les coses es tornen més fàcils: el premi de la perseverança, la persistència, la faena a llarg termini, etc. I sorgixen nous reptes...

També reflectix que en els moments de canvi, les persones podem aprofitar les nostres capacitats i habilitats per a renovar idees, estils de vida o formes de desenvolupar-nos a nivell social i íntim... I, fins i tot, canviar amb un gir creatiu i imaginatiu.

En qualsevol cas, com també ocorre en la història d'aquestes persones dedicades a la música, participem, d'alguna forma, de la realitat social que vivim i davant la qual som persones que podem decidir en quina línia d'actuació preferim dirigir la nostra vida.

Finalment diré que no considere necessari rebre guardons oficials per a destacar com a professional en un art. I si així fóra, considere que és un detall que té la societat amb nosaltres... I punt. De la mateixa manera que actuem amb la societat, la societat actua amb nosaltres.

Per això considere que els artistes, com els inventors o com les altres persones , interessa que transmetem el sentit de la senzillesa, la humilitat i l'agraïment (en moments de triomfs) i que en moments distints treballem amb perseverança, il·lusió pel que fem, alegria, en grup i en solitari, en companyia de persones de principis o amb un estil de vida creatiu i eclèctic (o de respecte cap a les diferències i optimista i realista alhora).

Quin estil musical, grup, artista, etc. vos agrada més i com en parlaríeu davant de la classe (bé com a alumne, durant una exposició), bé com a mestre?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada